středa 26. ledna 2011

První hračky pro miminko

Jaká hračka je pro miminko nejlepší? Pro každé asi trochu jiná a ne vždy ta nejdražší. Často jsem se na vlastní oči přesvědčila, že kojenec či batole si naproste nejlépe vystačí se zelenou plastovou lahví, lesklým provázkem z vánočního dárku nebo dlohými vlasy či brýlemi nejen svých rodičů. K oblíbeným zajisté také patří mobil a podobná zařízení, vždy k utrpení právoplatného majtele.
To ale nejsou hračky, nad kterými rodičovské srdce zaplesá. Co by tedy měla správná hračka pro mrňouse splňovat?
Ze zkušeností kamarádek vím, že by měla vydávat zvuky. Dále by měla být naprosto bezpečná - bez částí, které je možné utrhnout nebo ukousnout a následně spolknout nebo se o ně jinak poranit. Omyvatelná či pratelná, pěkně barevná a uchopitelná i pro mrňavé dětské prstíky. Samozřejmostí jsou nezávadné materiály (když jsme byli malí my, tak se to moc neřešilo, ale vietnamské tržnice raději vynechám).
V časopise s ručními pracemi mě zaujala háčkovaná chrastící zvířátka. Bezva nápad, říkám si a v krabici pod postelí lovím vhodné příze a hledám háček. Tělíčko zvířátka tvoří kapsle z vajíčka s překvapením naplněná korálky, takže zvířátko ve výsledku krásně chrastí. Zbytek zvířátka je vycpaný ovčím rounem. K háčkování využívám především cesty vlakem a volné chvilky po večerech. Za první víkend vzniknul králíček, další víkend k němu přibyl medvídek a tento víkend doplnil trojici modrý jezevčík.
Manžel je z nich nadšený a hned je patřičně vyzkoušel. Snad se budou líbit i našemu potomkovi :-)

Žádné komentáře: